Mol presenteert nieuwe Q-BIG schrootkipper

 12/02/2019  Claude Yvens  Trailer
Mol presenteert nieuwe Q-BIG schrootkipper

Met de nieuwe Q-BIG presenteert Mol een nieuwe schrootkipper die zich onderscheidt door zijn grote stabiliteit dankzij zijn chassis. De Mol Q-BIG is speciaal ontworpen voor intens schrootvervoer.

De Mol Q-BIG schrootkipper is gebaseerd op hetzelfde chassisconcept van de Mol werfkippers en zou volgens de constructeur uiterst bestand zijn tegen vervorming door het aandrukken of neervallen van de lading. Dit heeft de Q-BIG te danken aan de bouwwijze van zijn kipbak dit uit Hardox 450 staal wordt gemaakt.

De MOL Q-BIG schrootkipper is verkrijgbaar in verschillende volumes : 55 en 60 m³. “Uitgaande van een trekker gewicht van 7200 kg en een kipper van 7800 kg, komt het laadvermogen neer op 29 ton”, zegt commercieel directeur Bruno Rogard. “De prototype- en testfase zijn achter de rug, vanaf heden wordt de Q-BIG gecommercialiseerd. Een aantal klanten heeft ons al in ontwerpfase het vertrouwen geschonken, en een mooi aantal bestellingen zijn reeds genoteerd. Met deze nieuwe en 100% Belgische kipper hopen we ook hier een nieuw succes verhaal te realiseren.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!