Moeilijk 2015 voor MAN

 15/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Trucks
Moeilijk 2015 voor MAN

De MAN-groep kende binnen Volkswagen AG een moeilijk jaar, dat voor een groot deel te verklaren valt door hun sterke afhankelijkheid van de Braziliaanse economie. Er wordt een reorganisatie binnen de afdeling ‘bedrijfsvoertuigen’ aangekondigd, waarvan men nog niet kan zeggen of die ook Europa, waar de prestaties wel in de lift zitten, zal treffen.

De MAN-groep zag zijn omzet met 4% inkrimpen. De bestellingen in de afdeling ‘bedrijfsvoertuigen’ daalden eveneens met 4%, voornamelijk door een daling van meer dan 50% van Latin-America (het voormalige Volkswagen). De cijfers zijn beter langs de kant van MAN Truck & Bus, waar de bestellingen met 9% stegen en de omzet eveneens 7% omhoog ging, dankzij de herneming van de Europese markt. MAN Truck & Bus zal in 2015 uiteindelijk 79.222 voertuigen (+8%) verkocht hebben. De operationele winst van MAN Truck & Bus is eveneens ‘duidelijk stijgende’, maar kan niet voorkomen dat de operationele winst van het segment bedrijfsvoertuigen met 101 miljoen euro wegzakt.

Om zijn cijfers te verbeteren, kondigt MAN een nieuw ‘toekomstig groeiprogramma aan, dat de competitiviteit van MAN Truck & Bus op lange termijn moet versterken en dat met name door de reorganisatie van de truckproductie en de rationalisering van de administratie’. De grote lijnen van dit plan zijn nog niet gekend.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!