MirrorCams en ABA5 hoogtepunten op de Matexpo-stand van Mercedes-Benz

 09/09/2019  Claude Yvens  Trucks
MirrorCams en ABA5 hoogtepunten op de Matexpo-stand van Mercedes-Benz

Op de stand van Mercedes-Benz Trucks op Matexpo zijn drie Actros en twee Arocs te zien, met MirrorCams, Active Break Assist 5 met voetgangersdetectie en PPC 2.0 als technologische blikvangers.

Op verschillende gebieden overtreft Mercedes-Benz de huidige wetgeving, en vanaf januari 2020 is de Active Brake Assist 5 met voetgangersdetectie standaard op de Actros en de Arocs. De ABA5 helpt de bestuurder bij een dreigende kopstaartaanrijding of een aanrijding met voetgangers en kan voetgangers voor de vrachtwagen detecteren. Of de persoon nu de weg oversteekt, naar de vrachtwagen toe wandelt of in de rijrichting wandelt, maakt daarbij geen verschil: het systeem activeert wanneer nodig automatisch de noodremhulp om het voertuig tot stilstand te brengen.

Op de Mercedes-Benz stand zullen twee Arocs staan. Elke Arocs (behalve de betonmixers) beschikt standaard over een verbeterde versie van de snelheidsregelaar PPC (Predictive Powertrain Control). Volgens Mercedes-Benz komt PPC komt vooral tot zijn recht bij het vervoer van bouwmaterialen, dat vaak korte intercityroutes omvat. De MirrorCam, die de buitenspiegels vervangt, is als optie verkrijgbaar op de Arocs in combinatie met de onderrijbescherming voor twee- en drieassige voertuigen.

Lees alles over Matexpo in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!