Mireille test combinatie Renault Master – Clickloader

 26/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Mireille test combinatie Renault Master – Clickloader

Mireille (Heusden-Zolder) was op zoak naar een voertuig voor een rijbewijs B, maar met een nuttig laadvermogen dat groter is dan de conventionele bestelwagen van 3,5 ton. De specialist in werkkledij heeft zijn zinnen gezet op de combinatie van de Renault Master en een Clickloader-opbouw van A&C Noyens.

Het wagenpark van Mireille bestaat uit 58 voertuigen, waaronder 38 bestelwagens en 2 trekker-oplegger combinaties. Met deze vloot worden de meer dan 9.000 klanten in België bediend.
Mireille was op zoek naar een groter laadvermogen, maar was niet echt happig op bakwagens. Op dat moment leerde Mireille het Clickloader-concept van carrosserie A&C Noyens kennen, gekoppeld aan een Master van Renault Trucks : een combinatie van een BE-trekker en BE-trailer die kort gekoppeld zijn. Het blijven twee afzonderlijke voertuigen qua inschrijving, keuring en nummerplaat, en de combinatie valt dus niet onder de kilometerheffing. Dit concept combineert de afmetingen en de wendbaarheid van een bestelwagen en het laadvolume van een distributievrachtwagen. “Nathalie Druyts, de medewerkster van onze Renault Trucks-dealer Bielen, heeft ons de juiste oplossing op het juiste moment voorgesteld. Het verbruik is vergelijkbaar met dat van een doodgewone bestelwagen, terwijl het netto laadvolume er met meer dan 60% op vooruitgaat. We zijn momenteel drie Master Clickloader aan het testen. Als de test positief uitdraait, zullen we onze bestelwagens geleidelijk aan vervangen door dergelijke combinaties”, aldus general manager Willy Bellinckx.

Mireille3

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!