Mireille kiest voor drie Renault Masters met Clickloader-opbouw

 25/10/2016  Yannick Haesevoets  Van, Nieuwsbrief
Mireille kiest voor drie Renault Masters met Clickloader-opbouw

De onderneming Mireille, dat onder andere gespecialiseerd is in werkkledij, heeft zijn zinnen gezet op de combinatie van de Renault Master en een Clickloader-opbouw. Hiermee mikt het bedrijf op een grotere rendabiliteit, maar het ecologische aspect speelt ook een belangrijke rol. De onderneming is momenteel volop bezig deze combinaties uit te proberen.

Het bedrijf begon in 1955 als wasserij. Ondertussen is het aanbod gigantisch toegenomen. Mireille beschikt momenteel over een uitgebreid aanbod aan goederen en diensten voor de B2B-markt (kleinhandel, industrie, KMO’s, openbare diensten). De onderneming stelt 250 personeelsleden tewerk, goed voor een jaarlijkse omzet van 17 miljoen euro. De productiefaciliteiten en de magazijnen bevinden zich in Heusden-Zolder, terwijl de distributie-activiteiten zich in Merchtem en Heusden-Zolder situeren. Het wagenpark bestaat uit 58 voertuigen, waaronder 38 bestelwagens en 2 trekker-oplegger combinaties. Met deze vloot worden de meer dan 9.000 klanten in België bediend.

60% meer laadvolume

Het voertuigenpark bestaat onder meer uit 5 ‘Renault Trucks’: 1 bakwagen en 4 bestelwagens, waaronder dus de drie nieuwe Masters. Mireille leerde het Clickloader-concept van carrosserie A&C Noyens kennen, gekoppeld aan een Master van Renault Trucks. Dit concept combineert het beste van twee werelden: de afmetingen en de wendbaarheid van een bestelwagen in combinatie met het laadvolume van een distributievrachtwagen.

Een geslaagd huwelijk volgens Willy Bellinkx: “Het verbruik is vergelijkbaar met dat van een doodgewone bestelwagen, terwijl het netto laadvolume er met meer dan 60% op vooruitgaat. We zijn momenteel drie Master Clickloader aan het testen. Als de test positief uitdraait, zullen we onze bestelwagens geleidelijk aan vervangen door dergelijke combinaties. Deze investeringen kaderen bovendien perfect in het ecologisch beleid van ons bedrijf.”

Renault Trucks garage Bielen uit Heusden-Zolder is de erkende concessiehouder van Mireille.

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!