Minder dan 1 chauffeur op 5 weet hoe de spiegels moeten staan

 07/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Minder dan 1 chauffeur op 5 weet hoe de spiegels moeten staan

Het wordt niet beter… Uit een onderzoek van Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten in Nederland blijkt dat de overgrote meerderheid van beroepschauffeurs geen idee heeft hoe de spiegels precies moeten staan

“Tijdens evenementen en opleidingen voor beroepschauffeurs zijn we er achter gekomen dat ruim 80% geen idee heeft hoe de spiegels precies moeten staan. Op de vraag of men dan wel gebruik maakt van de Spiegel Afstel Plaatsen in ons land krijg je een ontkennend antwoord. Een groot transportbedrijf in ons land heeft bij alle vestigingen een SAP laten aanleggen maar bij enquêtes blijkt dat de chauffeurs er weinig gebruik van maken.”, stelt Willem P. Bos, Voorzitter OSC vast.

Volgens hem horen niet alle nieuwe chauffeurs in hun opleiding voor het C/CE rijbewijs iets over de spiegel(camera) afstelling : “We weten dat er rijscholen zijn die voor iedere praktijkles van de aspirant chauffeur eisen dat hij alle spiegels nakijkt. Helaas geeft het grootste deel toe dat ze dit nooit behandeld hebben. Dat betekent dat ze nu af en toe wel een spiegelafstelplaats zien maar er oprijden en dan niet weten wat te doen nodigt niet uit.” Bos noemt de Code 95 ook een gemiste kans : “Helaas is er slechts een handjevol instituten die deze mogelijkheid gebruikt en de rest geeft lessen die vaak niets met veiligheid te maken hebben.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!