Michelin in eerste montage op nieuwe Iveco Stralis

 27/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Michelin in eerste montage op nieuwe Iveco Stralis

De nieuwe Iveco Stralis XP en Stralis NP (Natural Power) worden in de eerste montage voorzien van de nieuwe generatie Michelin X-Line™ Energy™ banden.

Sinds 2013 hebben de X® Line™ Energy™ banden van Michelin qua rolweerstand een uitstekende notering; zowel met de stuurasband, als met de trekasband en de draagasband.  Ten opzichte van zijn voorganger met BBA notering voor rolweerstand, heeft de nieuwe band nu een AAA notering. Deze band wordt nu standaard onder de XP en de NP modellen van de nieuwe Iveco Stralis gemonteerd zodat klanten gegarandeerd alle milieuvoordelen van het voertuig ten volle kunnen benutten.
Volgens Michelin is de band eveneens door een onafhankelijk bedrijf goedgekeurd. De testen die daarbij zijn uitgevoerd, laten zien dat de levensduur van de trekasbanden in lijn ligt met de doelstellingen terwijl de testresultaten van de stuurasbanden op nat wegdek zelfs beter zijn dan verwacht.

Iveco en Michelin hebben ook aangekondigd dat ze ook tot een akkoord willen komen over een bandenbeheersysteem voor exploitanten van commerciële vloten.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!