Michelin België bestaat 100 jaar

 20/12/2013  Yannick Haesevoets  Trucks
Michelin België bestaat 100 jaar

Michelin België bestaat 100 jaar. De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin (SBM) werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin.

Eigenlijk is Michelin al veel langer dan een eeuw verbonden met België: in 1899 haalde de Belg Camille Jenatzy, als eerste coureur de legendarische snelheidsgrens van 100 km/uur met een elektrisch voertuig op Michelin banden: La Jamais Contente. En in 1904 kreeg België, als eerste land na Frankrijk, een eigen Michelin gids. Ook met andere uitgaven bleef België in de voorhoede. Zo werd het land begin jaren ’20 ingetekend op Michelin kaarten en verscheen in 1978 de eerste Groene Gids over het land België.

Tegenwoordig heet het bedrijf Michelin Belux in plaats van SBM. Naast het hoofdkantoor in Zellik, waar de commerciële en ondersteunende diensten zijn gevestigd, is er ook een logistiek centrum in Gosselies voor de distributie en montage van grondverzet- en
landbouwbanden. Michelin’s permanente vertegenwoordiging bij de EU is nog altijd in Brussel gevestigd.

“We kijken met nostalgie en trots terug op 100 jaar Michelin in België en hopen hier nog veel mooie resultaten te boeken”, aldus Paul Perriniaux, CEO Michelin Benelux. “Het is immers de bedoeling om ook de komende eeuw onze activiteiten in België voort te zetten.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!