MG Real Estate verkoopt laatste terreinen in Willebroek aan CBRE

 30/08/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
MG Real Estate verkoopt laatste terreinen in Willebroek aan CBRE

MG Real Estate heeft zijn laatste logistieke gebouwen en beschikbare terreinen op het MG Park De Hulst in Willebroek verkocht aan de Amerikaanse vastgoedfondsbeheerder CBRE Global Investors. Voordien was Montea de preferentiële partner. Die had een voorkooprecht, maar die samenwerking is in november 2017 stopgezet.

Via zijn logistiek fonds CBRE Logistics Venture koopt CBRE drie activa op MG Park De Hulst voor zo’n 70 miljoen euro, meldt De Tijd. Het gaat om 133.000 m² met twee distributiecentra (verhuurd aan Nedcargo en Vanden Borre) en nog beschikbare terreinen met een oppervlakte van 77.000 m².

MG Parc De Hulst is een logistiek park van 500.000 m² waar reeds Dachser, CMI, Federal Mogul, Makro Cash & Carry, Nedcargo, Neovia en sinds kort Vanden Borre gevestigd zijn. Ook Toyota Material Handling is er aan het bouwen. De zone, waarvan de ontwikkeling in 2013 startte, is om drie hoofdredenen gegeerd. Een eerste is dat ze geschikt is voor zeer grote logistieke gebouwen. de tweede is dat ze beschikt over een containerterminal langs het kanaal van Willebroek, dat Brussel met Antwerpen verbindt. De derde – en misschien belangrijkste – is de uitstekende ligging, tussen de A12- en E19-snelweg Antwerpen-Brussel en nabij de haven van Antwerpen.

Naast logistiek investeert CBRE Global Investors in België vooral in retail en kantoren. De groep heeft logistieke gebouwen in Luik, Puurs, Eindhout en nu ook in Willebroek.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!