MG Real Estate investeert voor het eerst in Nederland

 12/06/2017  Philippe Van Dooren  Real Estate
MG Real Estate investeert voor het eerst in Nederland

MG Real Estate gaat in Eindhoven een groot project voor onder andere de e-commerce ontwikkelen: Westfields Logistics. Voor de Gentse vastgoedontwikkelaar  is dit het eerste project in Nederland.

Het wordt een XXL multifunctioneel logistiek gebouw van 88.000 m² en 3.000 m² kantoorruimte op de zone Westfields, iets ten Westen van de stad. Het platform zal uit drie units bestaan. Op diezelfde zone van Westfields komen ook het pakjesbedrijf DPD en een campus voor hightech bedrijven in de toelever- en maakindustrie, de Brainport Industries Campus (BIC).

Westfields Logistics Development is een samenwerking tussen SDK Vastgoed, diens zusterbedrijf VolkerWessels Logistics Development en MG Real Estate.

Volgens de ontwikkelaars is deze locatie bijzonder interessant voor e-commerce logistiek, onder andere dankzij haar ligging tussen de Randstad, België en het Ruhrgebied, alsook door de goede ontsluiting naar diverse snelwegen.

Voor MG Real Estate is de investering een primeur. De groep heeft al talrijke projecten gerealiseerd en in ontwikkeling in België (onder andere in Gent, Willebroek, Vilvoorde en Luik (op Liege Airport), maar het is haar eerste project in Nederland. Vorig jaar investeerde de groep voor het eerst in het buitenland. Voor FedEx en TCR werden gebouwen neergezet op de luchthaven van Kopenhagen.