MG Real Estate bouwt nieuwe hub voor DHL op Brussels Airport

 23/03/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
MG Real Estate bouwt nieuwe hub voor DHL op Brussels Airport

Met  50.000 m² is de nieuwe hub van DHL op Brucargo indrukwekkend. Het in Gent gevestigde MG Real Estate is bezig met de ruwbouw en zal het turnkeyproject tegen het vierde kwartaal van 2016 opleveren. “Dergelijke gebouwen realiseren we niet elk jaar”, weet Ignace Tytgat van MG Real Estate. “Maar logistiek blijft ook in de toekomst absoluut een vaste waarde.”

Met de nieuw hub, goed voor 31.500 m² magazijnruimte (en nog 18.000 m² bijkomende mezzanine) en 5.000 m² kantoren, verankert DHL zijn luchtvrachtactiviteiten op Brussels Airport. MG Real Estate staat in voor het project op maat. Het gebouw, ingeplant aan de ingang van Brucargo, wordt door MG Real Estate voor een periode van vijftien jaar verhuurd aan DHL en werd ondertussen verworven door Montea. Het is de tweede keer dat Montea en MG Real Estate de handen in elkaar slaan. In 2012 werd een gelijkaardig project gerealiseerd voor DHL Global Forwarding. “Daarnaast hebben we op die site ook al voor St. Jude Medical gebouwd”, vertelt Ignace Tytgat, commercieel directeur van MG Real Estate. “Onze referenties hebben er zeker toe bijgedragen dat we ook de nieuwe hub voor DHL mochten bouwen. We staan erom bekend dat we complexe projecten binnen strakke timings en van a tot z realiseren. Het hoeven voor ons niet altijd blokkendozen te zijn op mooie rechthoekige percelen, integendeel.”

Cruciale grondposities
“Logistiek blijft een vaste waarde”, stelt Ignace Tytgat. “Ook al realiseren we niet elk jaar projecten van meer dan 30.000 m², het blijft een de pijlers van ons bedrijf. Daarom zijn grondposities zo cruciaal. Je kan dan wel de mooiste gebouwen hebben, voor logistieke bedrijven is ligging het allerbelangrijkst.” MG Real Estate beschikt onder meer over de CAT-site langs de Woluwelaan in Vilvoorde, een terrein van 30 hectare dat gemengd ontwikkeld zal worden met logistieke terreinen, winkels, kantoren en wooneenheden. “In Vilvoorde is de nabijheid van de luchthaven een voordeel. Maar logistieke troeven zijn zeer regiogebonden. We zorgen ook voor de ontwikkeling van het 40 hectare grote MG Park De Hulst in Willebroek. Daar is de ligging tussen de A12 en de E19 belangrijk. Onlangs hebben we daar de aankoop afgerond van een naastliggende site van 17 hectare, waardoor we in Willebroek 100.000 m2 kunnen aanbieden aan een kade.”

Tytgat merkt op dat logistieke bedrijven de afgelopen jaren eerder terughoudend waren om te investeren. “Ze hebben het niet makkelijk gehad, daarvan zijn we ons bewust. Maar we geloven ook in de dynamiek van de sector. Het recente akkoord rond nachtarbeid in de distributiesector zorgt ongetwijfeld voor opportuniteiten in e-commerce. Verder zijn er overnames, fusies en tal van innovaties, zoals het gebruik van de ‘supertrucks’. Als gevolg daarvan zullen ook de laaddokken aangepast moeten worden. Om maar te zeggen: nieuwbouw blijft noodzakelijk in de logistiek.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!