Met WE-EV, lanceert Engie het allereerste professionele laadnetwerk

 10/04/2018  Alex Gusta  Van
Met WE-EV, lanceert Engie het allereerste professionele laadnetwerk

Engie lanceert het eerste netwerk van gedeelde laadpalen voor elektrische voertuigen, ten gunste van de bedrijven in ons land. WE-EV, dat tot stand kwam met de steun van BMW en Renault, heeft de ambitie om tegen eind 2018 over 500 laadpunten te beschikken. Tegen 2020 moeten dit er 2.000 zijn, als aanvulling op de reeds beschikbare openbare laadpalen.

De laadpalen worden op de zetel van het bedrijf geïnstalleerd door WE-EV. De bedrijven worden op die manier lid van WE-EV en verklaren zich akkoord om hun laadpalen ter beschikking te stellen van de andere leden binnen het netwerk.

WE-EV houdt zich bezig met het beheer van de laadsessies en met de facturatie van de verbruikte elektriciteit van de leden van WE-EV. Het maakt hiervoor gebruik van een elektronisch platform dat onder meer de locatie van alle laadpalen van het netwerk weergeeft. Dit platform is eveneens consulteerbaar via smartphone. Engie houdt zich op zijn beurt bezig met de voorstudie en installatie van de laadpalen en staat verder in voor het beheer van het platform en de service desk (24/7).

Wie lid wil worden van WE-EV, surft naar de website van WE-EV (www.we-ev.be) en vult er zijn adresgegevens in.

 

 

 

 

Lees alles over Renault Vans in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!