Merker Group zal oplegger- en aanhangerfabriek inrichten op de site van Balbigny (Loire)

 18/12/2013  Claude Yvens  Economie
Merker Group zal oplegger- en aanhangerfabriek inrichten op de site van Balbigny (Loire)

Merker France heeft woensdag zijn industrieel project MERKER France Balbigny voorgesteld. Het deed dat in aanwezigheid van zijn partners Etat en Collectivités, die hun rol gespeeld hebben in het succes van dit initiatief. De Merker Group, één van de belangrijkste Europese constructeurs van opleggers en aanhangers, wil op de site van Balbigny (Loire) een fabriek inrichten voor de productie van getrokken materieel. Deze inrichting van de site biedt een uitgelezen kans voor het herindustrialiseren van de site, waar vroeger soortgelijke activiteiten plaatsvonden. Voor 2014 wordt een productie van 400 opleggers en aanhangers voorzien. Daarna zou de productiviteit van de fabriek geleidelijk aan worden opgetrokken tot 1.000 à 1.200 eenheden, die gebouwd zullen worden door een team van tussen 100 en 120 personen.
De Merker France fabriek van Balbigny zal gespecialiseerd zijn in de bouw van opleggers met schuifgordijnen en twee types gesloten opleggers:
– Kastopbouw met panelen die gedeeltelijk gemaakt zijn van plaatstaal en die geknipt zijn voor het vervoer van kleding op lange afstand (Noord-Afrika, Oost-Europa);
– Kastopbouw met sandwichpanelen die tussen de twee stalen platen gevuld zijn met polyethyleenmousse, wat meerdere voordelen heeft op het vlak van gewicht, robuustheid en productiekosten. 

Tagged With: merkerbalbignyloire

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!