Mercedes Vito Crew: Samen naar de essentie

 22/05/2012  Yannick Haesevoets  Trucks, Van
Mercedes Vito Crew: Samen naar de essentie

In de bouwsector heeft een vervoersmiddel doorgaans slechts één doel: van A naar B rijden, liefst met zoveel mogelijk mensen en materiaal aan boord. Aan veel toeters en bellen hebben de bouwprofessionals daarentegen niet meteen een boodschap. Daarom lanceerde Mercedes een rechttoe-rechtaan versie van de Mercedes Vito, de Mercedes Vito Crew.

De Mercedes Vito Crew is in eerste instantie een uit de kluiten gewassen people carrier die plaats biedt aan negen inzittenden, maar die daarnaast ook aardig wat kofferruimte in de aanbieding heeft. De meest robuuste der Vito’s  blinkt vooral uit in eenvoud: drie zitbanken met telkens drie plaatsen, een houten en dus makkelijk te reinigen vloerplaat, en een relatief ruime laadbak met sjorhaken. De Vito Crew blijft verder verstoken van alle hedendaagse comfortsnufjes om een zo laag mogelijke basisprijs te kunnen aanhouden. Geen elektrisch verstelbare spiegels, geen boordcomputer, geen met leder omzoomd stuurwiel, het zijn allemaal kleine details die de algemene kwaliteit van de Mercedes Vito allesbehalve in het gedrang brengen, maar die er wel toe leiden dat de Mercedes Vito Crew aan een redelijk straffe prijs van 21.820 euro (excl. btw) in de Mercedes-catalogus staat.

De Vito Crew is dan weer wél uitgerust met het Adaptive ESP-systeem, dat onder meer het antiblokkeerremsysteem (ABS), de antislipregeling (ASR) en zelfs een aanhangwagenstabilisering omvat. Het voertuig is verkrijgbaar met twee 2,15-liter viercilinder CDI dieselmotoren die 70 kW (95 pk) of 100 kW (136 pk) leveren. Ze zijn standaard uitgerust met een roetfilter en voldoen aan de Euro 5-normen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!