Mercedes Trucks wil leidende positie behouden in 2016

 23/02/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Mercedes Trucks wil leidende positie behouden in 2016

Mercedes Trucks behaalde in 2015 een nieuw record: de afzet (verkochte voertuigen) in het jaar 2015 steeg met 1% tot 502.500 eenheden, waarmee het hoogste niveau sinds 2006 werd bereikt. De omzet nam met 16% toe tot € 37,6 miljard (2014: € 32,4 miljard).

Mercedes Trucks verwacht voor het jaar 2016 een afzet op hetzelfde niveau als het afgelopen jaar. In West-Europa rekent de divisie op verkoopcijfers die iets boven die van het voorgaande jaar liggen. In Turkije echter zou de afzet merkbaar kunnen dalen. De oorzaak hiervan zijn vooral vervroegde aanschaffingen vanwege de Euro-6-emissienormen, die vanaf begin 2016 ook in Turkije van kracht zijn.

“Ondanks de veranderende marktomgeving was 2015 een van de beste jaren in de geschiedenis van Mercedes Trucks”, zegt Dr. Wolfgang Bernhard van Mercedes Trucks. “We hebben dit te danken aan onze uitstekende producten en services, onze goede verkoopprestaties en het verder ontwikkelen van de efficiëntie. Ons team zal deze lijn verder trekken in 2016 – en dat zal er voor zorgen dat dit jaar even succesvol wordt.”

De EBIT van de divisie lag met € 2.6 miljard, een stijging van 37%, duidelijk hoger dan de EBIT van het voorgaande jaar van € 1.9 miljard. Het omzet rendement steeg tot 6,9% ten opzichte van 5,8% in het voorgaande jaar.

En de Mercedes-Benz Vans?
Mercedes-Benz Vans rekent voor 2016 op een duidelijke toename van de afzet. In de kernmarkt West-Europa gaat de divisie opnieuw uit van een duidelijke stijging van de afzet. In het kader van de divisiestrategie ‘Mercedes-Benz Vans goes global’ heeft de bestelwagendivisie de Vito in het jaar 2015 ook in Noord- en Latijns-Amerika geïntroduceerd. Dit model zal daar in 2016 voor extra impulsen van de vraag zorgen. Met de Sprinter, die voortaan ook in Noord-Amerika geproduceerd wordt, streeft Mercedes-Benz Vans eveneens naar verdere groei. Daarnaast worden de V-Klasse MPV en de zakelijke transporter Vito in China geïntroduceerd. Daarmee wordt de aanwezigheid in de markt vergroot.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!