Mercedes komt met premium pick-up

 27/10/2016  Yannick Haesevoets  Economie, Van, Nieuwsbrief
Mercedes komt met premium pick-up

Mercedes-Benz brengt eind 2017 een pick-up op de Europese markt. Dinsdag 25 oktober werd de Concept X-Class voorgesteld in Stockholm.

De midsize pick-up zit in de lift. Daarom wil Mercedes dit gat in de markt – en in zijn productportfolio – dichten. De X-klasse zit midden in het gamma van Mercedes, tussen de personenauto’s en de bedrijfswagens in. Dat merk je ook aan de twee designversies. Aan de ene kant heb je de powerful adventurer – het werkpaard, aan de andere kant de stylish explorer – het vrijetijdsvoertuig.

De powerful adventurer onderstreept de eigenschappen van de oerpick-up: robuust, functioneel en klaar om offroad te gaan. Met de stylish explorer toont de Duitse constructeur dat de X-klasse premiumkwaliteiten moet hebben en qua comfort, rijdynamiek en veiligheidsvoorzieningen op het niveau moet staan van de andere producten van het merk met de ster.

Volgens Volker Mornhinweg – directeur Mercedes-Benz Vans – zal de X-klasse de eerste echte premium pick-up zijn. “Het wordt een compromisloze pick-up met een ladderchassis, een zescilindermotor en een permanente vierwielaandrijving. Daarmee hopen wij klanten aan te trekken die er vroeger niet aan dachten zich een pick-up aan te schaffen.”

Het topmodel zal worden aangedreven door een V6-dieselmotor met permanente 4MATIC-vierwielaandrijving. De vierwielaandrijving werkt samen met een elektronisch tractiesysteem, een transferbak met terreinreductie en twee sperdifferentiëlen. Het tractiesysteem en het elektrisch inschakelbare sperdifferentieel sturen het vermogen naar de wielen met de meeste grip. In extreme terreinomstandigheden kunnen het achterdifferentieel en het tussenbrugdifferentieel worden geblokkeerd.

De X-klasse zal meer dan 1,1 ton kunnen laden en een aanhangwagen trekken tot 3,5 ton. In de laadbak kan vier kubieke meter, brandhout bijvoorbeeld.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!