Mercedes en Tesla overwegen om samen aan een elektrische bestelwagen te werken

 20/02/2019  Michel Buckinx  Van
Mercedes en Tesla overwegen om samen aan een elektrische bestelwagen te werken

Mercedes-Benz en Tesla overwegen om samen een elektrische versie van de Sprinter te gaan ontwikkelen. Aan de basis van die mogelijke samenwerking ligt het enthousiasme van Tesla’s CEO, Elon Musk, die werd aangestoken door de positieve feedback van zijn technici die met Sprinters werkten.

Daimler is volop bezig met de lancering van een elektrische Sprinter met een actieradius van 150 km voor een nuttige lading van 1000 kg. We weten niet goed of het potentiële project van de Duitse constructeur en het Amerikaanse bedrijf gaat over de ontwikkeling van een nieuw voertuig of dat de Tesla-technici aan de aangekondigde elektrische versie zullen werken.

Een tiental jaar geleden werkten Daimler en Tesla ook al samen. Tesla leverde hierbij een lithium-ionbatterij aan de Duitse constructeur. Daimler kocht in 2009 een Tesla-aandeel van minder dan 10% voor een bedrag van 50 miljoen dollar en verkocht dat in 2014 weer voor 780 miljoen dollar. Voordat het in 2014 zijn aandeelhouderschap introk, voorzag Tesla Daimler ook van elektrische krachtoverbrengingen voor zijn elektrische A- en B-Klasses. Wordt vervolgd…

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!