Mercedes-Benz zal op de BMS zijn Vision Van voorstellen

 24/11/2018  Claude Yvens  Van
Mercedes-Benz zal op de BMS zijn Vision Van voorstellen

Bij de lichte bedrijfsvoertuigen wordt het Vision Van-prototype op de volgende Brussels Motor Show de vedette van de Mercedes-Benz-stand. Daarnaast zijn er ook de nieuwe modellen die meteen in de handel kunnen komen, zoals de nieuwe Sprinter en de elektrische Vito.

We hadden enigszins verwacht dat Mercedes-Benz zijn concept voor een zelfrijdend busje (Vision Urbanetics), dat in september in Hannover te zien was, naar Brussel zou meebrengen, maar dat is dus niet het geval. De Vision Van werd in 2017 op het CES-salon van Las Vegas voorgesteld en staat duidelijk dichter bij de Sprinter die op dit ogenblik in België wordt verkocht maar nooit naar het BMS is gebracht.

De elektrische Vision Van is geen standalone concept, maar voor de chauffeur zou hij wel een belangrijke evolutie betekenen. De traditionele bedieningsmethodes zijn immers vervangen door een joystick en de toegang gebeurt via een schuifdeur aan de rechterzijde van het voertuig, aan de kant van het voetpad dus. De Vision Van is ontworpen voor de levering van pakjes en wordt gekenmerkt door een automatisch sorteersysteem dat de koerier bij elke halte het juiste pakje aangeeft.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!