Mercedes-Benz Vans op de BMS: een op elektriciteit gebaseerde strategie

 22/01/2019  Michel Buckinx  Van
Mercedes-Benz Vans op de BMS: een op elektriciteit gebaseerde strategie

Mercedes-Benz haalt op het 97ste Autosalon alles uit de kast. Zo heeft het een zone die volledig aan de lichte bedrijfsvoertuigen is gewijd en die duidelijk van de personenwagens is afgescheiden. Die zone maakt van de stand met de ster tijdelijk de grootste Mercedes-Benz-concessie van het land.

De Duitse constructeur heeft beroep gedaan op vertegenwoordigers van alle concessies om klanten te helpen die in een aanbod zijn geïnteresseerd. Het hele gamma bedrijfsvoertuigen is present: de Citan, Vito, Sprinter (de nieuwe Sprinter werd vorig jaar gelanceerd en heeft ook een elektrische versie), V-Klasse en X-Klasse (V6). We melden eveneens de aanwezigheid van het eerste volledig elektrische bedrijfsvoertuig van het gamma: de eVito, die door de constructeur op het salon in de kijker wordt gezet. Voor Daimler ziet de toekomst van de lichte bedrijfsvoertuigen er elektrisch uit. De strategie van de constructeur baseert zich trouwens op twee pistes. Dat bevestigt Geert Jaeken, COO Sales & After Sales Vans: “Mercedes-Benz concentreert zich op twee verschillende benaderingen: de optimalisering van de dieselmotors enerzijds en de ontwikkeling van volledig elektrische voertuigen anderzijds. Op dit ogenblik heeft de eVito een actieradius van 150 km. Volgens een studie van Amazon in de VS, kan het pakjesbedrijf met een actieradius van 150 km 70% van zijn transportbehoeften invullen. En hoewel de aankoopprijs hoger ligt dan die van een gewone bestelwagen, is zijn TCO, gezien de geringe onderhoudskosten en het lagere verbruik, best interessant.

De stand stelt daarnaast ook nog een concept-Van tentoon, een voorproefje van hoe Mercedes-Benz het stedelijke vervoer de komende jaren ziet evolueren. De Vision Van is elektrisch, geconnecteerd, gedeeltelijk zelfsturend en uitgerust met slimme laaduitrustingen.

Tot slot merken we nog op dat de constructeur salonvoorwaarden van nul % biedt op alle financiële producten die worden toegepast op de Citan, Vito en Sprinter en dit in combinatie met een korting op de servicecontracten. Ook op de V- en de X-Klasse worden voordelige voorwaarden aangeboden (intresten van 0,49% en kortingen op het servicecontract, in combinatie met een personaliseringsbudget).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!