Mercedes-Benz Trucks slorpt Fleetboard op

 22/02/2019  Claude Yvens  IT
Mercedes-Benz Trucks slorpt Fleetboard op

Wat twee jaar geleden nog een onafhankelijk merk moest worden, is dit nu niet meer: Daimer heeft beslist om Fleetboard te integreren in de geconnecteerde diensten van Mercedes-Benz Trucks. Ook qua producten wordt het geweer van schouder veranderd: het transportbeheersysteem Fleetboard verdwijnt van de radar en wordt vervangen door een app, die recent door Daimler werd overgenomen. 

Op het moment dat Daimler besliste om van Mercedes-Benz Trucks een aparte entiteit te maken, werd de positionering van het bedrijf Daimler Fleetboard GmbH in vraag gesteld. De situatie is nu helemaal opgehelderd aangezien Fleetboard geïntegreerd wordt in Mercedes-Benz Trucks. Alle Fleetboard- en Mercedes-Benz Uptime-oplossingen komen voortaan onder de hoede van de afdeling ‘Digital Services & Solutions’ van Mercedes-Benz Trucks.

In dezelfde beweging maakt Daimler Trucks bekend dat het de ‘habbl’-app heeft overgenomen van het Duitse bedrijf Eikona. De ‘habbl’-software maakt het gebruikers gemakkelijk om zowel de vrachtwagens van de eigen vloot als trucks van onderaannemers in de planning op te nemen. De communicatie met de chauffeurs, de opdrachtgevers en de klanten wordt er bovendien een stuk gemakkelijker op dankzij deze app. Deze toepassing komt in de plaats van het huidige Fleetboard-transportbeheersysteem, waarbij de klanten nog minstens twee jaar op de kwaliteitsvolle Fleetboard-ondersteuning kunnen rekenen.

De werknemers van habbl worden ook overgenomen door Daimler en worden ondergebracht in een gloednieuw bedrijf, met name Fleetboard Logistics GmbH, dat voor honderd procent in handen is van Daimler.

 

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!