Mercedes-Benz stelt zijn X-Klasse 4Matic V6 voor

 29/06/2018  Claude Yvens  Van
Mercedes-Benz stelt zijn X-Klasse 4Matic V6 voor

Op het Salon van Genève stelde Mercedes-Benz de 4Matic V6-versie voor van de nieuwe X-klasse pick-up. Het topmodel is in Europa bestelbaar vanaf deze zomer in de uitrustingslijnen Progressive en Power.

De X350d-Klasse 4Matic wordt uitgerust met een V6, 3,0-liter zescilinder dieselmotor met common-rail directe inspuiting en een automatische versnellingsbak met zeven versnellingen, gekoppeld aan de permanente 4×4-transmissie. De motor levert een vermogen van 190 kW/258 pk en een maximumkoppel van 550 Nm. De erg hoge koppel van de motor is haalbaar tussen 1.400 en 3.200 t/min en belooft een gespierde en soepele rijstijl op snelwegen of ruig terrein. De standaard automaat 7G-Tronic Plus met stuurschakelpaddles werkt zonder trekkrachtonderbreking bij schakelacties. De bestuurder kan kiezen uit vijf rijprogramma’s (Confort, Eco, Sport, Manuel en Offroad) die het aanspreekgedrag van de motor, schakelmomenten van de automaat en ECO start-stop-functie aanpassen.

De permanente vierwielaandrijving 4MATIC met Low-Range-ondersteuning is tegen meerprijs leverbaar met sperdifferentieel op de achteras.

 

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!