Mercedes-Benz stelt elektrische EQV voor

 22/08/2019  Claude Yvens  Van
Mercedes-Benz stelt elektrische EQV voor

Op het Autosalon van Genève stelde Mercedes-Benz de EQV nog voor als conceptvoertuig. De EQV gaat nu in productie en zal aan het publiek worden voorgesteld op de IAA van Frankfurt.

De nieuwkomer mag zonder meer worden beschouwd als de elektrische versie van de V-Klasse. De specifieke voorkant springt onmiddellijk in het oog, maar het nieuwe voertuig valt vooral op door het motorenprogramma: de elektrische motor van 150 kW werd op de vooras geplaatst en vormt één geheel met de transmissie, het koelsysteem en de vermogenselektronica. De lithium-ion batterijen van 90 kWh kregen een plaats aan de onderzijde van de EQV en bieden dit voertuig een autonomie van 405 km (voorlopige cijfers) en een topsnelheid van 160 km/h. De lader beschikt over een capaciteit van 11 kW.

De elektrische aandrijving gaat gepaard met het MBUX infotainment-systeem met enkele speciale menu’s voor de bestuurder: die kan zelf bepalen met welke intensiteit de energierecuperatie wordt uitgevoerd. Hiervoor beschikt hij over twee paddles achter het stuur: de linker paddle verhoogt de kracht van de recuperatie, de rechter paddle vermindert deze. In de laagste stand ‘zeilt’ het voertuig, maar in de hoogste stand wordt het voertuig afgeremd, waardoor remmen bijna overbodig is. Dankzij het ingebouwde D Auto-programma wordt het recuperatieniveau automatisch aangepast aan de topografie van de weg en aan de plaatselijke toegelaten snelheid.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!