Mercedes-Benz gaat nieuwe ecodriving assistent voorstellen (VIDEO)

 18/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Trucks
Mercedes-Benz gaat nieuwe ecodriving assistent voorstellen (VIDEO)

Dit zal waarschijnlijk één van de nieuwigheden zijn die Mercedes-Benz op de IAA in Hannover zal voorstellen: de Actros zal naast de Predictive Powertrain Control, die de transmissiebediening in handen neemt op de autosnelweg, ‘weldra’ uitgerust zijn met een nieuw systeem dat de chauffeur aanmoedigt om ‘eco’ te rijden op gewone wegen. Een andere nieuwigheid is het eerste gaspedaal met variabele weerstand.

De Actros zal (al) vijf jaar oud zijn als de IAA in Hannover in september zijn deuren opent. De gelegenheid om hem enkele bijkomende argumenten mee te geven in zijn strijd met de concurrentie, die ook niet op zijn lauweren rust. En Mercedes-Benz wil in elk geval ook niet zonder nieuwigheden in Hannover aankomen…

In deze context is het dus zeer waarschijnlijk dat de Actros dan uitgerust zal worden met een nieuw ecodriving assistent systeem, dat complementair is met PPC (Predictive Powertrain Control). De demonstratie van dit systeem vond gisteren in Stuttgart plaats in het kader van de afsluiting van het Europese Ecodriver project, waaraan Daimler deelnam.

Roland Trauter, verantwoordelijk voor de software-integratie: “Dit systeem maakt het mogelijk om brandstof te besparen op de momenten dat PPC niet activeerbaar is. Voornamelijk op gewone wegen. Het gebruikt hetzelfde principe van de elektronische horizon zoals dat door PPC gebruikt wordt, maar daarnaast ook de informatie die de verschillende sensoren, die de voertuigen voor de truck detecteren, leveren. De chauffeur ontvangt voortdurend adviezen om de inertie van het voertuig nog beter te benutten en bruuske remmanoeuvres en onnodige acceleraties te vermijden en dat in functie van de parameters van de sensoren en de elektronische horizon, de toegelaten maximumsnelheid en de lading van het voertuig (in het prototype moest de chauffeur zijn lading nog manueel ingeven voor het wegrijden, nvdr.).

De grote nieuwigheid is het gebruik van een haptisch gaspedaal, waarvan de weerstand varieert in functie van de consignes die het systeem geeft: indien het systeem meent dat er geen gas gegeven moet worden, verhoogt de weerstand van het pedaal. Het tegengestelde kan ook voorkomen. De testchauffeur, waarmee wij een korte testrit konden afwerken (zie video), stelde in elk geval dat dit systeem toch wel wat stress wegneemt: “Na acht uren rijden, ben ik veel meer relaxt.”

‘Binnenkort’ = IAA 2016?

Volgens Roland Trauter zal dit systeem ‘binnenkort’ gecombineerd worden met PPC. Het is raden naar welke termijn achter ‘binnenkort’ schuilgaat: op de IAA misschien?

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!