Mercedes-Benz concessiehouder Groep JAM is Super Best Dealer Van 2018

 16/11/2018  Erik Roosens  Service
Mercedes-Benz concessiehouder Groep JAM is Super Best Dealer Van 2018

De Limburgse Groep Jam mag zich de Super Best Dealer Van 2018 noemen, een bekroning voor de meest professionele en bestverkopende concessiehouder van lichte bedrijfsvoertuigen. Groep JAM is daarmee de beste van alle bekroonde Best Dealers Van. Tijdens de uitreiking op de tweede Best of Van in de Waerboom in Groot-Bijgaarden was het team heel blij met de bekroning. “We blijven ons best doen om creatief uit de hoek te komen”, zegt Sales & Fleet Manager Bedrijfsvoertuigen Paul Wijgaerts.

Groep JAM heeft vier vestigingen in de provincie Limburg: Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem. In elk van die vestigingen kan de klant terecht voor een licht bedrijfsvoertuig. Daarnaast is Groep JAM ook Mercedes-dealer in Limburg voor personenwagens en vrachtwagens. De groep biedt dus het hele gamma aan. De lichte bedrijfsvoertuigen zijn goed voor 30 % van de totale omzet, 20 % van de tewerkstelling en 30 % van de naverkoop. De dealer heeft een marktaandeel van 20 %. In 2017 werden 808 lichte bedrijfsvoertuigen verkocht. JAM heeft veel lokale KMO’s  als klant, maar mikt ook op grote vloten. Vier van de vijf klanten zitten in de bouwsector, een op vijf in het transport.

“We proberen innovatief te zijn voor de klanten”, zegt Paul Wijgaerts. “Zo bieden we tweedehandsvoertuigen aan op maat. De klant kan zelf zijn wagen samenstellen met de opties die hij verkiest. Wij bestellen die dan en verkopen de auto aan een verhuurbedrijf. Daar blijft hij negen tot twaalf maanden in dienst. Daarna kan de klant het voertuig kopen. Het verhuurbedrijf krijgt zo een voertuig met veel opties wat aantrekkelijker is voor de huurder en onze klant krijgt een goed uitgerust voertuig voor een aantrekkelijke prijs. Op die manier verkopen we toch 30 tot 35 bestelwagens per jaar.”

VanPro AdVANce

Groep JAM kreeg als één van de eersten in het Belgische Mercedes-Benz netwerk het kwaliteitslabel Van ProCenter. “Dit label staat voor de professionalisering van de bestelwagenactiviteit binnen de groep en houdt tegelijkertijd in dat de klant net dat extraatje meer mag verwachten om hem een professionele en onvergetelijke klantenervaring op maat te bezorgen”, zegt Paul Wijgaerts. “We gaan nu voor de volgende stap: VanPro AdVANce.”

Groep JAM heeft in iedere vestiging een showroom voor Light Commercial Vehicles van 350 m2 en een expositiezone buiten van 100 m2. Op elke locatie staan gemiddeld vijf voertuigen tentoongesteld en Groep JAM heeft een stock van 80 lichte bedrijfsvoertuigen. De vier sales outlets samen beschikken over 14 testvoertuigen. “Die zijn zo goed mogelijk uitgerust”, zegt Paul Wijgaerts. “Met tal van veiligheidsopties. Op die manier kan de klant ermee kennis maken, want veiligheid is in deze markt essentieel. Je wil je werknemers zoveel mogelijk beschermen.”

De klanten kunnen bij Groep JAM terecht van 7.30 tot 20 uur tijdens de week en van 8 tot 15.30 uur op zaterdag zodat ze voor een herstelling of onderhoud ruime mogelijkheden hebben. “Maar we hebben ook alle soorten vervangwagens”, zegt Paul Wijgaerts. “Want een klant wil dezelfde wagen als die waar hij mee rijdt. Daarnaast zijn er ook verhuurwagens op korte termijn. Voor depannages beschikken we over een volledig uitgerust voertuig en hebben we een speciaal opgeleid team dat 24 op 24 uur ter beschikking staat.”

Reality-tv

Over de vier vestigingen heeft Groep JAM twaalf hefbruggen ter beschikking en er worden in totaal een tiental poorten gebruikt voor de werkplaatsen. Voor de Light Commercial Vans is er in totaal een oppervlakte van 950 m2 werkruimte. De Mercedes-dealer werkt voor herstellingen ook met StarView. “Onze mecaniciens filmen met een iPod wat er mis is met de wagen en wat er moet worden vervangen”, vertelt Paul Wijgaerts. “De klant krijgt het filmpje toegestuurd samen met een offerte zodat hij zich een goed beeld kan vormen van wat er moet gebeuren. De klant ziet zijn wagen dan door de ogen van een Mercedes-Benz Expert. Hij kan luisteren naar de aanbeveling van de technicus en dan een besluit nemen. Onze mecaniciens doen dat zeer goed en het slaat ook aan om de boodschap zo over te brengen. Het lijkt wat op reality-tv maar dan vanuit de werkplaats. StarView biedt volledige transparantie over extra uit te voeren werkzaamheden. Zelfs indien er geen bijkomende werkzaamheden aan het voertuig moeten gebeuren, ontvangt de klant via een filmpje de status van z’n voertuig.”

In de vestigingen van Hasselt en van Bree beschikt Groep JAM over een carrosserieafdeling. In de beide spuitcabines kunnen Light Commercial Vehicles gespoten worden. “Eind 2018 beogen we dat de bouw van een volledig nieuw duurzaam carrosseriebedrijf – multimerk – in Bree zal klaar zijn.”

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!