Mercedes-Benz Belux verwacht forse stijging inschrijvingen in 2014

 10/12/2013  Claude Yvens  Economie, Trucks

Terwijl 2013 lijkt af te sluiten op 7.200 inschrijvingen van vrachtwagens van meer dan 6 ton, verwacht Mercedes-Benz dat dit eindtotaal er volgend jaar met 25% op vooruit zal gaan, waardoor men terug uitkomt op het niveau van 2011, dat 9.000 eenheden bedroeg.
 
De redenering van Peter Brock steunt hierbij op twee factoren die bovenop de geleidelijke heropleving van de economie komen. Enerzijds meent hij dat de algemene sfeer in de markt verbeterd is en dat veel vervoerders, nadat ze hun investeringen hadden uitgesteld, eindelijk opnieuw zullen kopen.  Hij steunt zich hierbij vooral op de (uitstekende) verbruikcijfers die de Actros Euro 6, die al in België rijdt, laat optekenen. Vooral dan in vergelijking met de voertuigen die hij zou kunnen vervangen. De Actros Euro 6 realiseert in een twintigtal Fuel Duels, die Mercedes-Benz organiseerde in Belgische vloten, een verbruiksdaling van gemiddeld 2,5 liter op 100 km tegenover het gemiddelde referentieverbruik van die vloten.
 
Anderzijds zal Mercedes-Benz volop profiteren van de ‘lijst met uitzonderingen’, de lijst waarop iedere vervoerder 30% van zijn inschrijvingen uit 2013 kan inschrijven, om nog een aantal Euro 5-voertuigen te kunnen inschrijven na de deadline. De berekening wordt gemaakt voor het volledige gamma (inclusief de Sprinter…), waardoor Mercedes dus een maximum aantal bestellingen voor de laatste Euro 5-exemplaren kon plaatsen.
 
Ondanks dit alles vinden andere merken een doelstelling van 9.000 eenheden toch moeilijk te realiseren… al zullen ze allemaal stilletjes wel hopen dat het toch zo mag zijn.

Tagged With: Mercedes-BenzPeter Brock

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!