Meers Transport investeert in uitbreiding logistieke site Lanaken

 21/09/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics
Meers Transport investeert in uitbreiding logistieke site Lanaken

Het gemeentebestuur van Lanaken en Meers Internationaal Transport hebben de verkoop van 1,7 ha industriegrond in de zone Europark afgerond. Daarmee kan het bedrijf zijn logistieke activiteiten in Lanaken fors uitbreiden.

Meers Transport Groep heeft vestigingen in België, Nederland en Luxemburg en vervoert met haar 70 eigen vrachtwagens bulkgoederen en gepalletiseerde goederen van en naar de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Hiervoor worden uitsluitend kipopleggers en walking floors ingezet. Naast transport biedt het bedrijf logistieke diensten aan, zoals op- en overslag en het opzakken van bulkgoederen.

De aankoop van deze industriegrond is de eerste stap in een nieuw investeringsprogramma van Meers Transport Groep. De komende twee jaar  wordt 4 miljoen euro geïnvesteerd in vijf nieuwe vrachtwagens en in de uitbreiding van de logistieke activiteiten in Lanaken.

Voor kunstmeststofproducent OCI Nitrogen Geleen (het voormalige DSM) worden de opzakinstallaties uitgebreid. De huidige capaciteit is 25.000 ton. De bulkleveringen worden bij Meers in bigbags opgezakt in afwachting van het transport naar Frankrijk.

Ook voor Van Werven, een recyclagebedrijf van harde kunststoffen, wordt de capaciteit uitgebreid. Ongesorteerde harde kunststoffen worden opgehaald bij afvalintercommunales, waarna ze het op de terrein van Meers gesorteerd en versnipperd worden. De huidige capaciteit van 10.000 ton wordt verdubbeld.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!