Mechelse ECOkoeriers leveren marktboodschappen aan huis

 07/09/2015  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Mechelse ECOkoeriers leveren marktboodschappen aan huis

De stad Mechelen wil zoveel mogelijk slimme distributie inzetten om de binnenstad van grote vrachten en gemotoriseerd verkeer te ontlasten. Samen met ECOkoeriers en Markta, de vereniging van marktkramers in Mechelen, zet de stad een proefproject op poten waarbij de Mechelaars hun aankopen op de Mechelse zaterdagmarkt netjes thuis krijgen afgeleverd.

Wie op de markt boodschappen heeft gedaan, kan deze (ook verswaren) achterlaten in het centraal gelegen inzamelpunt op de Grote Markt, om zo handenvrij te winkelen en Mechelen verder te beleven. Later hebben de klanten de keuze uit drie opties: ze kunnen de goederen gratis laten bewaren op de Grote Markt, ze kunnen hun goederen komen afhalen aan de randparking Zandpoortvest, of ze worden voor een bedrag tussen 3 en 5 euro thuis geleverd door één van de cargofietsen van ECOkoeriers.

Proefproject

Het gaat om een proefproject dat drie maanden loopt, van 5 september t.e.m. 5 december 2015. Het project kadert binnen het Europese subsidieproject van Cyclelogistics Ahead. Cyclelogistics Ahead wil de economische haalbaarheid van de fietskoeriers onderzoeken. Dit proefproject kan aantonen dat het verduurzamen van de eerste kilometer’ haalbaar is in een stedelijk kader. Zowel marktkramers, winkels als klanten kunnen erbij winnen en het kan een bijkomende troef worden om aangenaam te winkelen in Mechelen. Ook de bijdrage tot de beleidsdoelstellingen inzake mobiliteit en klimaatneutraliteit worden opgevolgd”, zegt Katleen Den Roover, schepen van Economie. Na drie maanden wordt het project geëvalueerd.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!