Maxus laat op het IAA zijn elektrische EV80 zien

 10/09/2018  Claude Yvens  Van
Maxus laat op het IAA zijn elektrische EV80 zien

De constructeur Maxus, dat eigendom is van de Chinese groep SAIC, zal op het Salon van Hannover zijn definitieve (en lichtjes relifted) versie van zijn elektrische lichte bedrijfsvoertuig EV80 voorstellen.

Op dit ogenblik worden in slechts drie Europese landen voertuigen van Maxus verdeeld (Duitsland, Oostenrijk en Nederland), maar in 2019 wil de constructeur de hele Europese markt te lijf gaan, en dit via een strategisch partnership dat in Hannover zal worden bekendgemaakt. De EV80, waarvan de basiscel dateert van de LDV Maxus uit 2004, weegt 3,5 ton en komt in vier verschillende basisconfiguraties: bestelwagen met normaal of opgehoogd dak, chassis-cabine en een minibus die toegankelijk is voor mensen met verminderde mobiliteit.

In bestelbusversie heeft de Maxus EV80 een nuttige lengte van 3,300 mm, een breedte van 1,770 mm en een nuttige hoogte van 1,710 mm (1,920 mm met opgehoogd dak). Dit brengt het nuttig volume op respectievelijk 10,2 en 11,5 m3. Het aangekondigde laadvermogen bedraagt 950 kg (915 kg met opgehoogd dak). Maar naar deze nieuweling wordt vooral uitgekeken voor zijn elektrische prestaties, want hij zal enkel met elektrische aandrijving op de markt worden gebracht. Met zijn Lithium-ion-accu kan de actieradius in de beste rijomstandigheden tot 200 km halen en de laadtijd om de batterij met een DC-lader volledig op te laden, bedraagt twee uur.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!