Maxus kondigt een Europees partnerschap met LeasePlan aan

 27/09/2018  Claude Yvens  Van
Maxus kondigt een Europees partnerschap met LeasePlan aan

SAIC, de Chinese constructeur die in gans Europa zijn merk lichte bedrijfsvoertuigen Maxus, aan het lanceren is, heeft op het Salon van Hannover een strategisch partnerschap met LeasePlan bekendgemaakt. Dit partnerschap zal financieringsoplossingen op maat van geïnteresseerde klanten aanbieden.

Volgens die overeenkomst zal LeasePlan zijn klanten op het Europese vasteland oplossingen voor een operationele leasing van de elektrische Maxus EV80 aanbieden. Ze zullen hulp krijgen bij het opzetten van een infrastructuur om de batterijen op te laden en voor de toegang tot het Allego-netwerk dat in heel Europa 75 000 laadpunten telt.

De Maxus EV80 bestaat in vier versies: chassis cabine, standaard bestelbus, groot volume bestelwagen en minibus voor het vervoer van personen met verminderde mobiliteit. De standaardversie heeft een nuttige lengte van 3 300 mm, een breedte van 1 770 mm en een hoogte van 1 710 mm (1 920 mm bij de variant met hoog dak), voor een totaal volume van 10,2 m3 (11,5 m3 voor de grootvolumeversie). Het maximale laadvermogen bedraagt 950 kg (915 kg voor het model met opgehoogd dak) en de chassis cabine kan volgens de wensen van de klant worden bekleed. De Maxus EV80 heeft een synchrone motor met elektrische magneet die een maximaal vermogen van 100 kW en een maximale koppel van 320 Nm haalt. Alle versies zijn uitgerust met een Lithium-ion LifePo4-batterij, waardoor het voertuig een actieradius krijgt die tot 200 km kan beslaan (afhankelijk van de configuratie). Laden met een DC-lader neemt twee uur in beslag.

In Nederland wordt de eerste EV80 van het land geleverd. Ook de Belgische ontwikkelingsplannen van het merk moeten weldra bekend worden gemaakt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!