Maxus EV80 elektrische bestelauto binnenkort leverbaar in België

 04/10/2017  Claude Yvens  Van, Nieuwsbrief
Maxus EV80 elektrische bestelauto binnenkort leverbaar in België

China’s autofabrikant SAIC Motor Corporation zal in 2019 de elektrische bestelauto Maxus EV80 in Europa lanceren. Achter de Maxus EV80 schult het oude LDV Maxus concept in een nieuw kleedje.

De recent opgerichte divisie SAIC Mobility Europe is verantwoordelijk voor de introductie van producten en diensten in de Europese markt in de komende jaren, zoals Maxus lichte bedrijfswagens en MG personenauto’s. Het eerste model voor Europa is de volledig elektrisch aangedreven Maxus EV80 lichte bedrijfswagen. Die werd voor het eerst voorgesteld tijdens de CV Show in Birmingham in 2016.
De EV80 is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen met een totaal laadvolume van 10,2 m3 en maximale laadvermogen van ​​950 kg en als chassis-cabine.  Beide uitvoeringen kunnen een aanhangwagen tot 750 kg trekken. SAIC belooft dat de actieradius 200 km bedraagt en dat de laadtijd slechts twee uur duurt. Maxus biedt een volledige garantie van 3 jaar op de auto. De garantie op de accu’s bedraagt 5 jaar of maximaal 100.000 km.

De landen waar SAIC Mobility Europa zich als eerste op richt zijn België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Intussen rijden er al een paar bij het Duitse verhuurbedrijf Maske Fleet GmbH. Pieter Gabriëls, directeur van SAIC Mobility Europe : “We kiezen er bewust voor praktijkervaring op te doen met mobiliteitsbedrijven zoals Maske. Tijdens de proef zullen we de ervaringen van de gebruikers met het voertuig nauwkeurig volgen om ervoor te zorgen dat we in 2019 grondig voorbereid zijn op de officiële lancering van Maxus in Europa.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!