Mattheeuws koopt nog 50 Volvo-trekkers op LNG

 30/01/2019  Claude Yvens  Trucks
Mattheeuws koopt nog 50 Volvo-trekkers op LNG

Transport Mattheeuws en zusterbedrijf Transport Denecker zetten verder in op LNG. De transporteur uit Veurne hebben 50 bijkomende Volvo FH-trekkers op LNG besteld en heeft op 10 januari via Romac Fuels een tweede vulstation geopend in Houdeng.

Transport Mattheeuws nam in 2014 25 Volvo Trucks FH Dual Fuel in gebruik. Dit hielp de firma om de Green Truck Award in de wacht te slepen. “Enkele van die eerste trekkers hebben reeds 1,2 miljoen kilometers op de teller, wat duidelijk hun robuustheid aantoont. We hebben dus al meer dan zes jaar ervaring met LNG. Daarnaast hebben we enkele jaren geleden zeven Euro 5-trekkers op diesel laten ombouwen, gevolgd door twee Euro 6-exemplaren. Nu hebben we 50 FH LNG Euro 6 gekocht bij onze dealer Automobilia, waarvan zes exemplaren reeds geleverd zijn”, zegt Mathieu Vander Paelt, bestuurder van Transport Denecker. Volgens hem is de ‘business case’ voor de LNG-trekkers inderdaad zeer positief. “De investering betaalt zichzelf op een paar jaar terug. Er is een meerkost, maar die wordt gecompenseerd door het geringere verbruik tegenover de diesel, de subsidies die door Vlaanderen worden gegeven, het ontbreken van accijnzen en sinds kort het feit dat men in Duitsland geen ‘Maut’ moet betalen”, zegt hij. Op vrij korte termijn zullen dus niet minder dan 84 van de 250 trekkers in de vloot van Transport Mattheeuws en Transport Denecker op LNG rijden.

Opening van een tweede vulstation

Zusterbedrijf Romac Fuels opende in 2014 in Veurne een eerste eigen LNG-tankstation. Op 10 januari jongstleden opende het bedrijf een tweede vulpunt in Houdeng (nabij La Louvière). “De eisen die wij – Fluxys en onszelf – opleggen zijn dermate dat de bouw van een vast vulstation ruim drie trimesters langer duurt dan om de exploitatie van een mobiel station op te zetten. Vandaar dat wij er voorlopig operationeel zijn met een mobiel vulstation”, legt Mathieu Vander Paelt uit. “Dat station is ook toegankelijk voor andere klanten. Eens het vaste station open is, zal Romac Fuels het mobiele station naar alle waarschijnlijkheid naar een blinde vlek in België verhuizen. Zo kunnen we de omrijkosten nog meer verminderen”, zegt hij tot slot.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!