Marc Smet en Dirk Vanhoutteghem kopen familie Gosselin uit

 04/05/2018  Philippe Van Dooren  Contract Logistics
Marc Smet en Dirk Vanhoutteghem kopen familie Gosselin uit

Marc Smet, CEO en meerderheidsaandeelhouder van Gosselin Group, heeft de nog resterende aandelen van de familie Gosselin gekocht. Hij doet dat samen met Dirk Vanhoutteghem, die al enkele jaren extern bestuurder van de Gosselin Group is.

Vanhoutteghem (rechts op de foto) was tot 2011 hoofdaandeelhouder en directeur van de Molenbergnatie. Onder zijn leiding groeide het bedrijf in de periode van 1987-2011 van 5.000m² naar 400.000 m² aan logistieke activiteiten. Na de verkoop van het bedrijf aan ex-Philips topman Cor Boonstra  (die het in 2014 doorverkocht aan de Frans-Zwitserse groep Louis Dreyfus Commodities) legde hij zich toe op vastgoedprojecten.

“Het is de ambitie van beide aandeelhouders om de expansie van de Gosselin Group te versnellen in binnen- en buitenland, en dit voor de twee divisies: Gosselin Mobility en Gosselin Logistics. Door deze samenwerking wordt tevens de continuïteit van de Gosselin Group verzekerd en bestendigd” klinket het in een persbericht.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven, gaande van expeditie en magazijnopslag tot douaneformaliteiten en gespecialiseerde sjorringsdiensten. Gosselin Mobility verzorgt internationale verhuizingen en relocatiediensten voor multinationals, expats, diplomaten, militairen en privé-personen.

Gosselin Group, met hoofdzetel in Deurne, heeft 56 kantoren in 34 landen in Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De groepsomzet is ruim 300 miljoen.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!