Marc Schepers, beheerder van CityDepot: ” Een nieuwe manier van stadsleveringen “

 28/11/2013  Claude Yvens  Expertise Center, Fleet Management
Marc Schepers, beheerder van CityDepot: ” Een nieuwe manier van stadsleveringen “

Wat is de stand van zaken van het CityDepot in Hasselt?
MS: CityDepot is een nieuwe manier van leveren in de stad. De handelaars, winkeliers en andere organisaties die in de stad gevestigd zijn, laten hun goederen niet meer aan huis leveren, maar in het magazijn van CityDepot, dat in de rand is gelegen. Dit magazijn doet dienst als het unieke leveringspunt voor de vervoerder, die daardoor de stad niet meer in hoeft te rijden. De leveringen worden in het magazijn zo georganiseerd dat ze op een ‘groene’ en veilige manier en volgens de eisen van de handelaar/transporteur geleverd kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van CityDepot?
MS: CityDepot is een neutrale organisatie, die door iedere speler gebruikt kan worden. Ze laat de leveranciers/vervoerders toe tijd en dus geld te winnen en hem te verlossen van de problemen die eigen zijn aan het stadsmilieu. Het lagere aantal vrachtwagens in het centrum verbetert ook de omgeving voor de inwoners en bezoekers.

Wat zijn momenteel uw werkinstrumenten?
MS: Onze eigen vloot bestaat uit vier voertuigen. Twee cargofietsen, een elektrische bestelwagen en een kleine vrachtwagen. In november komt daar nog een grote elektrische truck bovenop. De rest van de vloot is toevertrouwd aan onderaannemers. Wij hebben ons eigen WMS/TMS-systeem, dat in eigen huis werd ontwikkeld. Binnen dit en enkele maanden verhuizen we naar een volledig uitgerust nieuw magazijn van 2.500 m² in Hasselt.

Waar is CityDepot al actief en waar wil men activiteiten opzetten?
MS: CityDepot is sinds anderhalf jaar operationeel in Hasselt. Wij voorzien begin 2014 de introductie van het concept in Genk en wij zouden het in de loop van 2014 willen ontwikkelen in Roeselare, Gent en Brugge. Veel andere Vlaamse en Waalse steden hebben al interesse getoond in CityDepot. Het is onze intentie om begin 2014 voldoende financiële middelen te vinden om CityDepot in minstens 5 Belgische steden te introduceren.

Wie zijn uw partners?
CityDepot is voor alles een neutraal organisme. We genieten echter wel de steun van meerdere partners, waaronder Febetra, OTM, UNIZO, VVSG, het Vlaams Gewest, het Agentschap Ondernemen, de provincie Limburg en de stad Hasselt.

Tagged With: marcscheperscitydepot

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!