MAN TipMatic vanaf nu op dashboard

 17/10/2017  Erik Roosens  Trucks
MAN TipMatic vanaf nu op dashboard

De knop voor de bediening van de MAN TipMatic-versnellingsbak staat vanaf nu op het dashboard. Dat is een van de nieuwigheden in de TG-cabines voor het modeljaar 2018.

Tot nu toe bediende je de versnellingen in een MAN rechts van de chauffeursstoel. In de vernieuwde cabines staat die knop voor de TipMatic op het dashboard rechts van het stuur. In de hoogste drie versnellingen schakelt de TipMatic nu sneller zodat er minder tractieverlies is en de EfficientRoll zet de versnellingsbak in vrijloop vanaf 55 kilomter per uur.

Ook andere bedieningsknoppen zijn gehergroepeerd. De functies die de chauffeur het meest gebruikt tijdens het rijden staan het dichtst bij hem. De handrem blijft op de vertrouwde plaats.

Andere nieuwigheden in de cabines zijn een 4″ kleurenscherm met hoge resolutie, een nieuwe bedieningspaneel voor de airco en bekerhouders met een grip.

Op de MAN TGX cabines voor de lange afstand zit er nu standaard een akoestisch pakket om de geluiden buiten de cabine te houden. Dat leidt tot een geluidsvermindering met 8 %. Bij een korte testrit konden we zelf ondervinden dat het in de vernieuwde cabine van de TGX nu wel heel stil is.

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!