MAN opnieuw in de rangschikking van de meest duurzame bedrijven ter wereld van 2015

 23/09/2015  Claude Yvens  Economie
MAN opnieuw in de rangschikking van de meest duurzame bedrijven ter wereld van 2015

MAN komt opnieuw voor in de rangschikking van de meest duurzame bedrijven ter wereld van 2015. Ook dit jaar plaatst het ratingbureau RobecoSAM MAN in de wereldwijde en Europese Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) beursindexen.

MAN heeft zijn positie versterkt in de drie belangrijke categorieën: economie (+ 4 punten), milieu (+ 5 punten) en sociale vragen (+ 8 punten). In vergelijking met vorig jaar kreeg de constructeur vijf bijkomende punten en hijst het zich op die manier naar de 85ste plaats in het algemeen klassement, dat uit 100 ondernemingen bestaat.

De groep vertoont ook verbeteringen op de onderwerpen “Aantrekken van talenten” (+ 20), “Versterking van het menselijk kapitaal” (+ 17), “Beheer van de klantenrelatie” (+16) en “Beheer van de bevoorradingsketen” (+ 12).

“Onze strategie op het vlak van ondernemingsverantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst begint zijn vruchten af te werken”, reageert Josef Schelchshorn, directeur human resources bij MAN SE. “Deze beloning is in de eerste plaats een manier om onze personeelsleden overal in de wereld te bedanken, want dankzij hen is MAN één van de meest duurzame bedrijven”, aldus nog Schelchshorn.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!