MAN lanceert zijn elektrische TGE

 27/09/2018  Claude Yvens  Van
MAN lanceert zijn elektrische TGE

Enkele weken nadat de Volkswagen Crafter werd voorgesteld, laat MAN op het IAA-salon van Hannover nu ook de elektronische versie van zijn neefje, de TGE, zien.

De nieuwe MAN eTGE 4.140 gebruikt dezelfde aandrijflijn als de e-Crafter: een driefasenmotor die rechtstreeks op de voorste aandrijfas is geïnstalleerd, met een koppel van 290 Nm en een maximaal vermogen van 100 kW (ofwel het equivalent van 140 pk, wat de naam van het model verklaart). Bij een onafgebroken werking, bedraagt het nuttig vermogen eerder rond de 50 kW.

De batterijen bestaan uit 264 HV lithium-ioncellen en bevinden zich onder dezelfde, licht opgehoogde vloer als die van de dieselmodellen met achterwielaandrijving. Het beperkt het nettovolume wel iets en daarom is de eTGE eerst verkrijgbaar als bestelwagen met opgehoogd dak. Hij heeft hiermee een nettovolume van 11 m3 en een laadvermogen van 1 t tot 1,75 t, voor een GVW van respectievelijk 3,5 t of 4,25 t. De aangekondigde actieradius bedraagt 160 km.

De batterijen volledig opladen neemt, met een laadpaal met wisselstroom van 7,2 kW, vijfenhalf uur in beslag. Met een station met gelijkstroom en Combo-stopcontacten, kunnen de batterijen in 45 minuten voor 80% worden opgeladen.

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!