MAN haalt de Truck Trial naar België

 19/04/2019  Claude Yvens  Trucks
MAN haalt de Truck Trial naar België

De meest spectaculaire vorm van truckracen landt op Belgisch grondgebied. Op initiatief van MAN Truck & Bus komt de Europa Truck Trial op 11 & 12 mei 2019 naar de zandgroeve van Mont Saint-Guibert.

Trucktrial is een sport waarbij de deelnemers een moeilijk parcours moeten afleggen met zo min mogelijk strafpunten. De snelheid en tijd zijn hierbij van ondergeschikt belang, het draait er alleen om de behendigheid van de chauffeursteams. De steilste hellingen, de gevaarlijkste afdalingen … niets is te gek voor de Truck Trial teams. Natuurlijk garanderen wedstrijdmarshalls te allen tijde de veiligheid van de teams en de toeschouwers. In 2019 viert de competitie haar 30ste verjaardag.

Europa Truck Trial is het rijk van Unimogs, maar je komt er ook Russische trucks of oude Steyrs tegen. In 2018 werd de competitie gewonnen door een Avia bij de twee-assers, door een MAN bij de drie-assers, door een Mercedes bij de vier-assers en door een MAN bij de prototypes. Kortom, de Truck Trial wordt een niet te missen happening voor elkeen die wil zien waar trucks toe in staat kunnen zijn.

Truck Trial praktisch

Wanneer? 11 en 12 mei 2019, telkens van 09u00 tot 18u00

Waar ? Zandgroeve Mont-Saint-Guibert (Rue des Trois Burettes 65, 1435 Mont-Saint-Guibert)

Tickets pre-registreren aan een voordeeltarief kan makkelijk via www.man.be. Kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis toegang tot het event. Parkeren kan op de verschillende randparkings (volg de signalisa-tie). Shuttle service wordt voorzien.

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!