MAN breidt zijn gamma naar onder uit

 22/03/2016  Yannick Haesevoets  Van
MAN breidt zijn gamma naar onder uit

De Duitse vrachtwagenconstructeur MAN breidt zijn gamma naar onder uit met een bestelwagen van 3,5 ton. De MAN TGE zal net als de nieuwe Volkswagen Crafter voor het eerst te zien zijn op de Internationale Automobielbeurs van Hannover (IAA) in september 2016. Hun Belgische première beleven de bestelauto’s – die MAN en Volkswagen bouwen in een splinternieuwe fabriek in Polen – op Truck & Transport 2017. De voertuigen komen in het voorjaar van 2017 op de Belgische markt.

Nu loopt de Volkswagen Crafter van de band in de fabrieken van Mercedes samen met de Sprinter. Aan die samenwerking komt een einde omdat Mercedes de volledige capaciteit van zijn fabrieken nodig heeft voor de productie van de Sprinter. Dat MAN en Volkswagen samenwerken hoeft niet te verbazen: de Volkswagen-groep bezit 75 procent van de aandelen van Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg (MAN). De voertuigen worden wel apart gecommercialiseerd als Volkswagen Crafter en MAN TGE.

De MAN TGE werd ontwikkeld door Volkswagen Commercial Vehicles en zal samen met de Volkswagen Crafter worden gebouwd in de nieuwe fabriek in het Poolse Września. Daar heeft Volkswagen ruim 800 miljoen euro geïnvesteerd. De fabriek bevindt zich 50 kilometer ten oosten van Poznan waar de Caddy wordt gemaakt.

Koetswerkvarianten
Met de MAN TGE breidt de Duitse constructeur zijn aanbod uit en kan hij zijn klanten voertuigen aanbieden van 3 tot 44 ton. Nu is de lichtste truck van MAN de TGL van 7,5 ton. Volgens Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus, hebben veel van de klanten voertuigen uit de lichtere klasse nodig. “De TGE vormt op die manier een intelligente verrijking van ons gamma. De oplossingen en koetswerkvarianten die we gaan aanbieden, zullen dan ook in het verlengde liggen van de behoeften en toepassingen van onze klanten.”

Volgens MAN België kijken ook de Belgische dealers ­uit naar een uitbreiding van het gamma naar onder. Voor de nabije toekomst betekent het voor de klanten van MAN dat zij van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware vrachtwagens één enkel aanspreekpunt zullen hebben voor verkoop-, onderhouds- en reparatiediensten. Naast de klassieke uitvoeringen zal MAN ook voertuigen met specifieke ombouw aanbieden, bijvoorbeeld voor de bouwsector en de brandweer.


 

Tweede fabriek in Polen
De nieuwe fabriek in Wrzesnia wordt de tweede productiesite van Volkswagen Commercial Vehicles in Polen. In Poznan wordt al tien jaar de Caddy geproduceerd. Volkswagen Commercial Vehicles zegt dat “het merk met de productie van de Caddy in Polen uitstekende ervaring heeft opgedaan. En de regio rond Wrzesnia biedt ons optimale randvoorwaarden op het vlak van economie, infrastructuur en arbeidspolitiek.” De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van driehonderd voetbalvelden en zal drieduizend werknemers tellen.

WA20150111010-w800-h600 WA20150111018-w800-h600

 

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!