Mainfreight bouwt als eerste op logistieke zone Eiland Zwijnaarde

 09/11/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Mainfreight bouwt als eerste op logistieke zone Eiland Zwijnaarde

Gisteren zijn de bouwwerken gestart voor eerste bedrijf op de logistieke zone van Tech Lane Ghent. Vastgoedontwikkelaar Alinso bouwt er een nieuw crossdockcenter voor Mainfreight. Medio 2018 verhuist deze zijn distributiecentrum van Oostende naar de nieuwe installatie nabij Gent.

Mainfreight België (ex-Wim Bosman, ex-Maenhout) bereikte een maand geleden een akkoord met de bonden om de crossdockoperaties in Oostende over te hevelen naar Gent, dat geografisch veel beter gelegen is. Met de verhuis kan het bedrijf jaarlijks 1,5 miljoen overbodige kilometers uitsparen. Door de ongunstige ligging van de kuststad – voor distributieactiviteiten althans – zijn de operaties daar niet rendabel. Die ligging speelt een veel kleinere rol voor het Mainfreight logistiek centrum van 100.000 m² voor aircoproducent Daikin, dat zelfs lichtjes wordt uitgebreid.

Dit is het tweede project van Mainfreight in Gent. Aan de andere kant van de Arteveldestadt, op het logistiek platform van WDP aan het Kluizendok, bouwt de Nieuw-Zeelandse groep een magazijn voor zuiver logistieke activiteiten.

Het crossdockcenter is het eerste gebouw op de logistieke zone van Eiland Zwijnaarde. Dit is een bedrijvenpark van 35 ha dat mikt op de kenniseconomie (Tech Lane Ghent Science) en de logistiek en watergebonden distributie (Tech Lane Ghent Logistics). Het gebied ligt op een strategische locatie ter hoogte van het knooppunt E40/E17. Het heeft een directe aansluiting met de R4 en een rechtstreekse toegang tot de Bovenschelde. De site wordt ontwikkeld door de NV Eiland Zwijnaarde (een PPS) en Waterwegen en Zeekanaal.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!