Maes neemt de Octa+-stations over

 18/07/2018  Claude Yvens  Andere leveranciers
Maes neemt de Octa+-stations over

Maes Energy & Mobility zou het volledig netwerk van tankstations van Octa+ in België overnemen. Het netwerk Maes-stations zou hiermee op 280 komen.

Octa+ wilde zijn overgang naar de levering van energie- en elektromobiliteitsdiensten versnellen. Het bedrijf gaat verder met de ontwikkeling van oplossingen voor groene elektriciteit, aardgas en stookolie (Octa+), de HybridCard-tankkaart, de elektrische mobiliteit via Blue Corner-laadpalen en de mobiliteit via de start-up Modalizy.

Etienne Rigo, co-CEO van Octa+, zegt blij te zijn dat de 155 stations in handen van een Belgisch familiebedrijf blijven. Maes van zijn kant, brengt zijn expansiestrategie in een stroomversnelling. Die strategie werd al zichtbaar bij de overname van 40 Esso-tankstations in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant, en van het Desimpel Energy Group-netwerk (19 tankstations in Oost- en West-Vlaanderen). Met 280 tankstations op het hele Belgisch grondgebied, is Maes intussen in elk geval een speler van nationaal formaat geworden.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!