Maenhout Automotive is de beste dealer van Iveco LCV

 20/06/2017  Erik Roosens  Van, Nieuwsbrief
Maenhout Automotive is de beste dealer van Iveco LCV

Bij Iveco ging Maenhout Automotive aan de haal met de prijs voor Best Dealer Van. “Wij zijn waarschijnlijk het jongste bedrijf uit de sector”, zegt Sales Manager LCV David Bracke. “Sinds de overname van het Eagle Truck Center in 2012 onderging het bedrijf een totale metamorfose.”

Maenhout Automotive is de hoofdconcessiehouder voor West-Vlaanderen en voor de regio Gent-Deinze-Oudenaarde.  In juli 2012 nam het bedrijf het Eagle Truck Center over van de Mol Groep. “Sinds de overname onderging het bedrijf een totale metamorfose”, zegt Bracke. “We hebben een verouderd bedrijf omgevormd tot een moderne, professionele en dynamische onderneming.”

“Waar vroeger enkel gefocust werd op het verkopen, onderhouden en herstellen van voertuigen bieden wij onze klanten nu totaaloplossingen aan. Zo is er de verkoop van nieuwe en tweedehandsvoertuigen, leasing en renting, de opbouw en de verhuur van voertuigen en we bieden onderhoudsovereenkomsten aan, al dan niet met een haal- en brengservice en eventueel met een vervangvoertuig.”

“Maenhout Automotive biedt ook een verhuurservice aan, voor de korte en lange termijn verhuur van bestelwagens, vrachtwagens en trekkers. Vervolgens biedt Maenhout Automotive dienst na verkoop aan in de vorm van onderhoud en herstellingen van zowel bestelwagens, vrachtwagens, trekkers en opleggers. Verder heeft Maenhout Automotive haar COP-attest met I-Fast als erkende carrosserieopbouwer. Dit wordt vooral gebruikt voor het monteren van laadkasten en -kleppen op bestelwagens en vrachtwagens.”

Ardooie

De voorbije jaren investeerde Maenhout Automotive sterk in de uitbreiding en de professionalisering van het verkoopteam. De werkplaatsen kregen nieuw materiaal en nieuwe interventievoertuigen en voor de klanten staan vervangvoertuigen klaar. In 2015 bouwde de groep een nieuwe vestiging in Brugge en in 2016 kocht Maenhout Automotive in Ardooie een terrein aan voor de bouw van een nieuwe vestiging die in de plaats komt van de werkplaats in Moorslede.

In 2016 kregen alle vestigingen een nieuw DMS (Document Management Systeem) met financiële module. “Dit moet ons toelaten om onze werkplaatsactiviteiten te analyseren en te rentabiliseren en de voorraden in onze magazijnen te analyseren en beter op elkaar af te stemmen. Daarmee willen we de totale voorraad doen dalen en de beschikbaarheid van artikelen verhogen.”

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!