Luik Natie opent nieuwe coolstore voor fruit en honing in Kallo

 18/02/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics
Luik Natie opent nieuwe coolstore voor fruit en honing in Kallo

Luik Natie heeft vrijdag aan de Kruipin in Kallo een nieuw koelmagazijn ingehuldigd. De uitbreiding, een investering van 5 miljoen euro,  was nodig omdat de vraag naar vers fruit blijft stijgen. Er is ook 1.500 m² opslagruimte voorzien voor het stockeren van vaten honing.

In het nieuwe koelmagazijn zijn er drie cellen met 6.000 palletplaatsen voor hoofdzakelijk tropisch fruit voorzien, zoals bananen, mango’s, ananas. In de koelcel voor honing komt er op termijn een automatische lijn voor het lossen, wegen, labellen en palettiseren. Naast de nieuwe koelcellen zijn er 70 reefer plugs en 15 nieuwe laad- en losdocks.

Tijdens een testdag eind januari werd er in het nieuwe magazijn een nieuw tijdsrecord behaald (foto). In één shift werden er maar liefst 80 containers gelost en 30 trucks geladen.

De nieuwe coldstore is bijna volledig CO2 neutraal en heeft een eigen wind- en zonne-energieproductie.  Tegen 2020 wil Luik Natie al zijn installaties CO2-neutraal maken.

Het bedrijf start daarnaast de werken voor een nieuw diepvriesmagazijn met 22.000 extra palletplaatsen, waarvan de oplevering gepland is begin 2020. Die zal 50 tot 100 vrachtwagens per dag verwerken.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!