Logistieke tak van Damco gaat op in Maersk Line

 19/09/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Logistieke tak van Damco gaat op in Maersk Line

Maersk gaat op 1 januari 2019 Damco Supply Chain Services integreren in de maritieme tak Maersk Line. De logistieke tak van de Deense groep verliest haar zelfstandige status. De expeditie-afdeling van Damco, daarentegen, blijft wel een aparte entiteit, onder de naam Damco Freight Forwarding.

Alle logistieke diensten worden vanaf januari onder de naam Maersk verkocht. “We willen opereren als een globale, geïntegreerde containertransport en -logistiekbedrijf”, zegt het bedrijf in een persbericht. “De respectievelijke diensten en producten worden gecombineerd om de klanten minder aanspreekpunten te bieden en het dienstenaanbod uit te breiden”.

De nieuwe organisatie van Maersk krijgt één managementteam, aangevoerd door Vincent Clerc als Chief Commercial Officer. Klaus Rud Sejling, CEO van Damco, komt aan het hoofd van de nieuwe divisie Maersk Logistics and Services Products te staan. Hij zal aan Clerc rapporteren. Saskia Groen In’t Woud, vandaag de COO van Damco, wordt CEO van Damco Freight Forwarding.

Damco boekte in 2017 een wereldwijde omzet van omgerekend 2,7 miljard dollar. Het bedrijf beschikt over ruim 1,1 miljoen m² warehouses op 59 locaties, waaronder Willebroek (foto).

Scheepvaartlijnen willen in toenemende mate hun logistieke diensten uitbreiden omdat daar meer toegevoegde waarde kan worden gecreëerd en omdat klant steeds vaker een end-to-end dienstverlening verwachten. Zo heeft de Franse rederij CMA CGM onlangs een belangrijke participatie genomen in CEVA Logistics. Er zijn ook geruchten dat COSCO in een alliantie zou treden met de logistieke tak van Alibaba.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!