Logistiek belevingscentrum Log!Ville opent in september 2020

 30/01/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Handling, ICT & Magazijninrichting
Logistiek belevingscentrum Log!Ville opent in september 2020

VIL-voorzitter Danny Van Himste heeft gisteren op de nieuwjaarsreceptie van VIL de eerste virtuele beelden getoond van Log!Ville. Dit demonstratie- en belevingscentrum voor de logistieke sector wordt een ‘landmark’ in het Wetenschapspark in Niel, nabij Boom.

In het gebouw dat POM Antwerpen voor VIL optrekt, zullen bedrijven innovaties in de logistieke sector kunnen ontdekken en uittesten. Van Himste onthulde dat Log!Ville ook een ontmoetings- en co-creatieplaats wordt voor start-ups en kennisinstellingen.

Het gebouw van 2.500 m² werd onlangs gegund, zodat de bouw in mei kan beginnen. Het opent naar verwachting in september 2020. Het demonstratiecentrum zal ingericht en gerund worden door VIL.

Dat het kenniscentrum voor de logistiek fors inzet op toekomstgerichte technologieën blijkt ook uit de publicatie van een ‘Trendradar’. Van Himste presenteerde het eerste exemplaar van deze publicatie, die VIL tweejaarlijks zal uitbrengen. Hierin worden innovaties en trends beschreven die bedrijven kunnen inspireren in hun beleid naar de toekomst toe.

Van Himste had nog een primeur: VIL start een haalbaarheidsstudie om het potentieel van de Hyperloop voor de logistiek in kaart te brengen. Dit wordt mogelijk een van de ‘moonshot’-projecten van Vlaanderen. “Hyperloop, een high-speed transportsysteem, heeft het potentieel om uit te groeien tot een dergelijk moonshot-project. Wereldwijd gebeurt hier al onderzoek rond. In Europa lopen er initiatieven in Polen, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland. Vlaanderen hinkt achterop, maar zou van zijn achterstand een voorsprong kunnen maken door te focussen op een hyperloop voor goederenvervoer”, zegt hij.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!