Logistics.TV 19: Hoe vergroot ik de ergonomie van mijn tractiebatterij? (Logistic Tips)

 30/07/2018  Yannick Haesevoets  Handling
Logistics.TV 19: Hoe vergroot ik de ergonomie van mijn tractiebatterij? (Logistic Tips)

Een goed onderhoud verlengt de levensduur van de batterij en zorgt ervoor dat de kans op onverwachte herstelkosten daalt. Met deze tips kan je het dagelijkse onderhoud zelf voor je rekening nemen.

  • Ten eerste is het belangrijk om de batterij bij ontvangst goed te inspecteren. Ga na of er geen beschadigingen zijn aan de schil van de batterij en controleer het elektrolytpeil en de dichtheid van de eloktrolyt. Als de batterij niet onmiddellijk gebruikt wordt, bewaar hem dan droog en laad hem minstens één keer per maand op.
  • Zorg er daarnaast voor dat je tractiebatterij niet voor meer dan 80% van haar nominale capaciteit wordt ontladen. Het is belangrijk dat tijdens het laden de vuldoppen ten allen tijde gesloten zijn. Industriële batterijen kunnen 1250 tot 1500 keer worden opgeladen.
  • Controleer een keer per week na het laden het elektrolytpeil. Als dat te laag staat, voeg je gedistilleerd of gedemineraliseerd water toe. Doe dit steeds na het laden van de batterij.
  • Ten slotte helpt het wassen en spoelen van de batterij om corrosie tegen te gaan. Voor het schoonmaken van de batterij gebruik je enkel proper water. Zorg ervoor dat alle stoppen op de batterij zitten en de lader of heftruck afgeschakeld zijn.

Lees alles over B-Close in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!