Logistics in Wallonia trekt de Chinese kaart

 03/07/2017  TransportMedia  Contract Logistics
Logistics in Wallonia trekt de Chinese kaart

Tijdens zijn Algemene Vergadering op 8 juni stelde Logistics in Wallonia zijn balans voor 2016 voor en gaf het een inkijk in zijn projecten voor 2017. De vergadering zelf stond in het teken van de logistiek 4.0.

In 2016 heeft Logistics in Wallonia diverse projecten uitgevoerd, zoals het pilootproject met de ecocombi’s in Wallonië en het opstellen van de begeleidingscel voor Waalse ondernemingen (transporteurs en verladers) die met de kilometerheffing krijgen af te rekenen. Een panel van onafhankelijke experts gaf twee nieuwe projecten verder ook nog het label Logistics in Wallonia mee.

Focus op China

Internationaal heeft Logistics in Wallonia op 13 oktober 2016 en ter gelegenheid van de China International Logistic Fair (CILF) met de ondertekening van een nieuw MoU zijn samenwerking met de Shenzhen Logistics and Supply Chain Management Association vernieuwd en nog uitgebreid. “Deze overeenkomst moest er komen om ons te kunnen aanpassen aan de realiteit op het terrein. De gemeente Shenzhen ondersteunt dan ook de bedrijven die zich in het buitenland willen ontwikkelen. In goede verstandhouding met het AWEX verbindt LiW zich er van zijn kant toe om alles in het werk te stellen opdat die Chinese bedrijven zich in de best mogelijke omstandigheden in Wallonië zouden kunnen vestigen. En die strategie blijkt nu al haar vruchten af te werpen, aangezien een aantal grote koerierdiensten al gevorderde contacten hebben met de Waalse overheid en andere bedrijven uit de e-commerce sector interesse hebben getoond om een Europese logistieke basis in Wallonië te vestigen”, vertelt Bernard Piette, directeur van Logistics in Wallonia.

Lees alles over Logistics in Wallonia in onze Transport & Van In Belgium directory!