Logistics in Wallonia onthult een nieuwe strategie

 03/06/2019  Claude Yvens  News Logistics
Logistics in Wallonia onthult een nieuwe strategie

Ter gelegenheid van de algemene vergadering, die tijdens de Best of Wallonia plaatsvond, maakte de concurrentiecluster Logistics in Wallonia de balans op van zijn jaar 2018/2019. Ook onthulde het een gloednieuwe strategie voor 2020, met een dienstenaanbod voor de kmo’s.

Logistics in Wallonia blijft nieuwe leden aantrekken: 42 in 2018, wat het totaal op 346 brengt. Het Waalse logistieke ecosysteem wordt bovendien verrijkt door tal van Chinese bedrijven. In afwachting van de fysieke komst van Alibaba, zijn acht daarvan al in Liege Airport geïnstalleerd. LiW verheugt zich trouwens over de lancering van drie nieuwe innoveringsprojecten, de stevige doorstart van het Lean & Green-programma en nieuwe initiatieven op het vlak van tewerkstelling, opleiding en onderwijs. Tot zover de balans.

Wat zijn projecten betreft, onthulde Logistics in Wallonia een nieuwe strategie die de naam Duurzame Logistiek en Mobiliteit 2030 meekreeg. De strategie omvat een hele reeks nieuwe diensten die zijn ontwikkeld met het oog op kmo’s. Zo zijn er de zogenoemde ‘Diagnostics 360’, logistieke diagnoses die de industriebedrijven moeten helpen om hun logistieke processen te optimaliseren en/of hun digitale doeltreffendheid te bevestigen. Een dergelijke diagnose werd al met succes bij de meubelfabrikant Kewlox voorgesteld.

De nieuwe strategie omvat ook een bespiegeling over de ontwikkeling van de logistiek in Wallonië “om de voorwaarden te bepalen voor een succesvolle implementatie van een duurzamere mobiliteit”. Op praktisch niveau merken we ook een toegenomen steun aan de uitvoering van het Lean & Green-programma en de verwezenlijking van een nieuw ‘MultiModalWallonia’-programma om de bedrijven te begeleiden naar een beter gebruik van de verschillende transportmogelijkheden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!