Logistics Capital Partners koopt eerste site in Nijvel

 20/02/2019  Claude Yvens  Real Estate
Logistics Capital Partners koopt eerste site in Nijvel

Logistics Capital Partners heeft in Nijvel een eerste site in België aangekocht.  De Brits-Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar heeft al verschillende XXL-sites in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk, met een totale oppervlakte van 100 ha.

De site in Nijvel is gelegen in de strategisch goed geleden zone Nivelles-Sud, nabij de E19 naar Brussel en de E42 die Frankrijk met Duitsland verbindt. Het gaat om een terrein van 6 ha, waar een ‘Grade A’ magazijn van 32.000 m² kan ontwikkeld worden. Volgens managing director en medeoprichter van LCP Kristof Verstraete is deze aanwinst een teken dat de jonge groep – ze is in mei 2015 geboren – haar internationale groei ook in België wil verderzetten.

Verstraete – voormalig commercieel directeur Continental Europe bij Goodman – ziet in Nijvel ontwikkelingsmogelijkheden voor distributiecentra  voor de farma-industrie, consumptiegoederen of last-mile bezorging.

De eerste ontwikkeling van LCP was de bouw, samen met Dietz AG, van het megadistributiecentrum van Primark in Roosendaal (Nederland). Zopas is ook vernomen dat het huidige magazijn van 56.000 m² tegen 2020 wordt uitgebreid met nog eens 30.000 m².

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!