Logflow investeert 5,5 miljoen in nieuw hoofdkantoor

 12/06/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate, ICT & Magazijninrichting
Logflow investeert 5,5 miljoen in nieuw hoofdkantoor

Logflow verhuist volgend jaar van Loppem naar een nieuw hoofdkantoor in Oostkamp, nabij Brugge. De huidige kantoren werden te krap en het logistieke consultancybedrijf heeft grote ambities. De nieuwe kantoren – 2.500 m² groot – zullen een investering van 5,5 miljoen vergen. De verhuis is gepland in het derde kwartaal van 2020.

Eric Vandenbussche startte Logflow in 2000. Vandaag telt het ingenieursteam een dertigtal mensen. In het nieuwe gebouw is er ruimte voor op termijn 130 tot 150 mensen. “Meteen worden de ruime ambities van Logflow hiermee duidelijk”, zegt hij. “Tegelijk willen we ons team de nodige ademruimte te geven om het creatief werken te stimuleren”.

De Logflowtoren zal onderdak bieden aan de verschillende business units zoals masterplan & warehousing, supply chain management, en implementatie logistics projects. Er komt tevens een afdeling voor R&D-activiteiten bij. “Wij gaan er werken rond artificiële intelligentie in de logistiek”, stelt Vandenbussche. Hij wil een onderzoekscentrum uitbouwen waar zijn ingenieurs samenwerken met andere kennispartners – zoals universiteiten – rond concepten zoals het ‘warehouse van de toekomst’.

Het Logflowgebouw komt op de campus O-Forty die Global Real Estate in Oostkamp ontwikkelt. Dit nieuwbouwproject met op termijn acht gebouwen opent volgende zomer en is specifiek gericht op technische bedrijven met een focus op R&D.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!