LNG-stations: België in top 6 van Europa

 20/08/2019  Justin Duckers  News Transport, Service
LNG-stations: België in top 6 van Europa

Vloeibaar aardgas is hot: zo komen er meer en meer pompstations uit de grond waar vrachtwagens terecht kunnen om zich te bevoorraden. Italië is onlangs het land geworden met de meeste groene tankstations in Europa. Tot voor kort was deze koppositie in handen van Spanje met 44 tankstations voor vloeibaar aardgas. Italië beschikt er momenteel over 53, waarvan er 15 in de loop van dit jaar werden geopend.

Naast Italië en Spanje wordt de top zes in Europa vervolledigd door Frankrijk (31 LNG-stations), Nederland (24), Engeland (13) en België (10). Ons vlakke land zal dus nog een tandje moeten bijsteken om de groene intenties kracht bij te zetten. Rekening houdend met de kleinere oppervlakte, doet ons land het evenwel niet slecht. Bovendien staan er nog enkele nieuwe projecten in de steigers. Onze Duitse oosterburen moeten het met amper zes tankstations stellen: hier geldt als verzachtende omstandigheid dat de Duitsers pas twee jaar geleden in gang zijn geschoten.

Als we de situatie van de hele wereld bekijken, komen we tot de vaststelling dat China domineert: 1.300 tankstations voor vloeibaar aardgas en 80.000 vrachtwagens die er gebruik van maken. Met in totaal 218 LNG-stations staat Europa op de tweede plaats. 5.000 vrachtwagens zijn uitgerust voor LNG, waarvan 2.000 in Italië. Op de derde plaats staan de Verenigde Staten met 144 LNG-stations.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!